onsdag 27 januari 2010

iPad, iNaktuell, iCkenyhet


Så, då har Gud hört av sig igen. Han brukar göra det en gång om året. Förra gången var det en telefon som man kunde ringa med, spela med, titta på och höra med. Dock ej samtidigt, för det var ingen multitasking. Denna gång är det en plattdator, som man kan titta på, spela med och, hör och häpna, surfa med.

Det är alltså Apples senaste uppfinning. En blandning av Amazon's Kindle, en smartphone och en vanlig laptop. Ingen revolution alltså, franska Archos har redan nosat där. Men ändå kallar Gud den både magisk och revolutionerande. Job's leder fortfarande ligan över användandet av superlativ.

Hoppas att den kan köra flash fullt ut, och att man inte behöver installera apple's egna programvara bara för att lägga över en låt i plattan.

Jag ska dock inte bara vara negativ. Apple har gjort en del fina gadgets genom åren, och dom har säkert mycket mer att ge, men just en iPad är kanske inte det hetaste just nu... Och i vanlig ordning kan man inte lägga in vad man vill i plattan. Det är speciella applikationer, gjorda för iPad, så du kan glömma att lira MAME på den.

Red: iPad stöder INTE flash, överhuvudtaget...
Red igen: IPad har INTE multitasking...



(BTW: så här ser en Archos ut)



Detta skriver DN
Mer om iPad
Läs om Kindle
Läs om Archos
Om Simkortet i Ipad

2 kommentarer:

  1. Email, kalender, surf, video, musik, rita, spel, tidningar, läsplatta, ordbehandlare, kalkyark, presentationsprogram, iTunes sync, wifi, 3g, tv-anslutning pris ca 5-6000.
    Det är knappast någon ens i närheten och "nosar" på detta. Archos? Dom gjorde nån värdelös mediaspelare för många år sen för ett hutlöst pris.

    SvaraRadera
  2. Alla laptops ligger ju precis där, det nya är att det är pekskärm. Och pekskärm är just vad Archos senaste pryl hade, en ipad med andra ord. Men den har windows7 i sig, säga vad man vill om det. Och priset för en archos 9 skulle väl vara 4500 sek. Nog om Archos (nej, jag jobbar inte för dom :) ), men min observation bygger på att det absolut inte är något nytt. Apple vet hur man paketerar saker, det skall dom ha. Men men, det är ju alltid väldigt känsligt när man säger något negativt om Apple.

    http://www.idg.se/2.2370/1.235327/archos-9-kommer-med-windows-7

    SvaraRadera